Geld verdienen met cryptocurrency

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er elke dag nieuwe miljonairs ontstaan door het handelen in cryptocurrency. Hoewel het als beginner moeilijk lijkt om geld te verdienen met cryptocurrency, blijkt dit in de praktijk niet het geval te zijn. Geld verdienen met cryptocurrency kan worden opgedeeld in het zogenoemd ‘minen’ van cryptocurrency en het ‘traden’ van cryptocurrency. Bij het handelen in cryptocurrency kan er vervolgens weer onderscheid worden gemaakt tussen korte en lange termijn investeringen.

Geld verdienen door het minen van cryptocurrency

Iedereen met enig verstand van ICT kan relatief snel beginnen met het ´minen´ van cryptocurrency. Minen is eigenlijk niets anders als het inzetten van hardware met de bijbehorende software voor het decoderen van een bepaalde soort cryptocurrency. Zo zijn er verschillende cryptocurrency die door middel van grafische kaarten kunnen worden gedecodeerd, maar er zijn ook meerdere populaire cryptocurrency die alleen met een processor kunnen worden gedecodeerd.

Wanneer u net begint met het minen van cryptocurrency, dan is het eerste doel natuurlijk om uw investering terug te verdienen. De investering bestaat doorgaans uit vaste kosten (de hardware) en variabele maandelijkse kosten (de stroomkosten). Het gebruik van de genodigde software voor het minen van cryptocurrency is doorgaans gratis van het internet te downloaden. Nadat u de investering hebt terugverdiend, kunt u beginnen met geld verdienen.

Geld verdienen door korte termijn handel in cryptocurrency (short term)

Korte termijn handel in cryptocurrency is gericht op het snel inkopen en verkopen van cryptocurrency. Het is hierbij van belang om constant de koersontwikkelingen van de verschillende virtuele munten in de gaten te houden. Door op het juiste moment in te kopen en niet te lang te wachten met verkopen, kan er bijzonder veel geld worden verdiend. Een short term trade kan binnen een uur tot 1 week gesloten worden.

Geld verdienen door lange termijn handel in cryptocurrency (long term)

Veruit de meeste investeerders die rijk zijn geworden met het handelen in cryptocurrency, hebben gekozen voor een investering op de lange termijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel ‘traders’ die al in de beginperiode van de Bitcoin zijn ingestapt. Een voorwaarde om succesvol te kunnen handelen in cryptocurrency op de lange termijn is het hebben van durf om uw investering, ongeacht tussentijdse koersontwikkelingen, langere tijd vast te houden. Dit kan soms wel een jaar duren. Neem een voorbeeld aan DRGN, de verwachtingen zijn hoog en het kan wel een jaar duren voordat deze coin zijn hoogtepunt bereikt heeft.