Bekende crypto termen

Je hebt ze vast wel eens gezien of gehoord, die vreemde termen bij het traden van cryptocurrency. Hier onder vind je de meest bekende termen die gebruikt worden. Leer ze uit je hoofd en je bent al een stap dichter bij je crypto diploma. Ben ik er een vergeten? Stuur me dan een bericht en ik voeg het graag toe!

 

Address een hexadecimale reeks die de unieke ID van een portefeuille op de blockchain vertegenwoordigt. Het is analoog aan een rekeningnummer.

ATH  All Time High. De hoogste koers ooit behaald.

BAGS een denkbeeldige zak met crypto coins die je voor langere tijd vast houd.

BTFD Buy The F*cking Dip. Koop als de koers erg laag staat.

Cold Storage cryptocurrency buiten het internet om bewaren. Dat betekent op papier schrijven of op een hardware wallet bewaren.

Confirmation een transactie die wordt bevestigd wanneer deze is geverifieerd op de blockchain.

Crowdsale/ICO/Token Sale  Crowdsale / ICO / Token Sale – ICO staat voor Initial Coin Offering. Ze zijn het cryptocurrency-equivalent van een IPO. Een deel van een valuta wordt op een bepaald moment verkocht om geld in te zamelen voor ontwikkeling. Andere regels zijn van toepassing en deze variëren van ICO tot ICO. Wees op uw hoede voor ICO’s, veel ICO’s hebben weinig tot geen groeimogelijkheden. Doe altijd goed onderzoek voordat u een ICO aanschaft.

DYOR Do Your Own Research. Doe je eigen onderzoek en geloof niet zomaar alles wat er op internet staat!

Exchange hier koop en verkoop je de cryptocurrency zoals wij doen bij SpectroCoin ,KuCoin ,Gate.io of Binance

Fiat nee hier bedoelen ze niet het automerk 😉 Fiat-geld is een valuta die door een overheid als wettig betaalmiddel is aangemerkt maar niet wordt ondersteund door een fysiek handelsartikel.

FOMO Fear Of Missing Out. Dit is een term die wordt gebruikt als men een aankoop doet als de prijs hard aan het stijgen is. Het heeft vaak een negatief effect omdat FOMO de prijs kunstmatig hoog kan houden maar ook hard kan corrigeren.

FUD  Fear, Uncertainty and Doubt. Deze term wordt gebruikt om de schadelijke spreiding van negativiteit te beschrijven. Dit gebeurt vaak met als doel onervaren traders te laten verkopen. Het kan dus tijdelijke prijsdaling te veroorzaken.

Hardware Wallet een cryptografisch beveiligd stuk hardware dat is ontworpen om de wallet gegevens veilig te houden zoals een Trezor wallet, ledger nano, etc.

HODL  “Hold Of for Dear Life” Een coin kopen en heel lang wachten voor een verkoop. Het is eigenlijk ontstaan door een typefout van het woord HOLD.

ICO Initial Coin Offering. Aanvankelijke aanbieding van coins. Wanneer een nieuwe coin tegen een gereduceerde prijs wordt verkocht vóór de lancering van de dienst waarmee deze gepaard gaat.

LAMBO staat voor Lamborghini. Een grap onder de crypto traders. Je hebt veel geld verdient met crypto, genoeg om een LAMBO te kunnen betalen.

Mining het verzamelen van cryptocurrency uit een blockchain netwerk. Dit gebeurd d.m.v. een of meerdere computer met een zeer goede videokaarten.

MOON als de koers naar een hoge positie stijgt. Hij stijgt richting de maan, zo hoog.

Paper Wallet een document met de informatie gekoppeld aan uw wallet zoals uw privatekey, publickey etc.

Private Key dit is als de sleutel van uw huis. Het kan je wallet ontgrendelen en dus alles wat daar in staat vrijgeven. Voor welke transactie je ook kiest het is niet raadzaam om dit met iemand te delen.

Public Key dit is je wallet address waarop je een transactie kunt ontvangen. Dit kun je veilig delen met iemand die een betaling naar jouw adres wil doen.

PUMP & DUMP een manipulatie van de koers. Een goed voorbeeld zijn de signalen die John McAfee openbaar vermeld. Heel veel traders (soms wel 10 miljoen) kopen op hetzelfde moment een bepaalde coin. De coin schiet als een malle naar de maan. Als deze op de top zit verkopen ze de coin met veel winst. Dit is een zeer risicovolle manier van traden, het is een kwestie van seconden. Mijn advies: Blijf weg van PUMP & DUMP!

Sat Satoshi. Dit is het honderdste deel van één miljoenste van cryptocurrency. Bijvoorbeeld 1 Bitcoin is 100 miljoen Satoshi en een Satoshi is 0.00000001 BTC. Als je ergens leest 10k sat dan is dat 0,0001 sat.

Smart Contract een stuk code dat kan worden uitgezonden naar de blockchain en kan worden uitgevoerd. Wordt gebruikt om toepassingen te schrijven die verspreid over het platform worden uitgevoerd.

Whale een grote speler op de markt die minimaal 5% van een bepaalde crypto coin bezit. Een whale kan makkelijk de markt beïnvloeden.